جدیدترین ها
پربازدیدترین ها

یونیت هیتر

یونیت هیتر چیست ؟  یونیت هیتر( Unit heater ) در واقع یکی از انواع تجهیزات گرمایشی می باشد که می توان از آن بنام بخاری صنعتی نیز یاد کرد. این دستگاه بطور معمول در دو نوع یونیت هیتر آب گرم و یونیت هیتر بخار داغ تولید می شود که از طریق جریان این سیال گرم درون کویل و وزش باد توسط فن الکتریکی موجب گرم شدن محیط مورد نظر می شود. یونیت هیتر به واسطه ساختاری  که دارد برای گرمایش محیط های بزرگ مانند سالن های ورزشی ، سالن اجتماعات ، ترمینال ، کارخانجات تولیدی ، انباری ها ، گلخانه ها و ... مورد استفاده قرار می گیرد. یوینت هیتر دیواری به علت پرتاب باد زیاد و توان گرمایشی بالا بسیار پرمصرف می باشد.
یونیت هیتر ها با توجه به نحوه نصب  در دو نوع کلی تولید می شوند 
1-یونیت هیتر دیواری که در 80 درصد موارد از همین نوع دستگاه استفاده می شود که با استفاده از ساپورت فلزی بر روی دیوار نصب میگردد. جریان هوا در یونیت هیتر دیواری  بصورت افقی می باشد که توسط دمپرهای خروجی قابل هدایت است.
2-یونیت هیتر سقفی که معمولا با توجه به محدویت های فضای نصب از این نوع هیتر استفاده می گردد که از طریق قلاب مخصوص از سقف آویزان می شود و جریان هوای خروجی از آن بصورت افقی و عمودی می تواند باشد.

مدلهای دیگر کالا:
۰ تومان
۰ تومان
  • توضیحات تکمیلی
  • مشخصات فنی
  • نظرات کاربران
  • یونیت هیتر :

    همانطورکه عنوان شد این دستگاه وسیله ای است برای تولید گرما و در بعضی مواقع تولید سرمای مورد نیاز مکانهای مختلف ، از یونیت هیتر آب گرم و یونیت هیتر بخار می توان برای سالن های تولید ، سوله های بزرگ و فضاهای با ارتفاع بیشتر از 4متر جهت گرمایش استفاده نمود. در ادامه موارد زیر را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
    بخشهای مختلف یونیت هیتر کدامند؟
    ن
    حوه انتخاب یونیت هیترمناسب
    کاربرد یونیت هیتر 
    مزایا و معایب یونیت هیتر چیست ؟
    یونیت هیتر در چه ظرفیت های تولید می شود؟

    عملکرد یونیت هیتر چگونه است ؟

    انواع یونیت هیتر 

    قیمت یونیت هیتر

    بخشهای مختلف و اجزای یونیت هیتر Unit Heater به شرح ذیل می باشد :

    1-بدنه اصلی که از ورق فولادی  ST-37 با ضخامت یک تا یک و نیم میلیمتر برشکاری و خمکاری شده و سپس با اتصالات جوش و پیچ ومهره مونتاژ می شود. در پایان نیز با رنگ الکترواستاتیک کوره ای پوشانده می شود.
    2- فن دمنده و الکترو موتور یونیت هیتر : فن دمنده هوا از نوع پروانه اکسیال یا همان هواکش آکسیال با تیغه های فلزی که قابلیت گردش 1400و 900 دور را دارد. پروانه یا فن یونیت هیتر 3تا7 پره می باشدکه با توجه به ظرفیت و ابعاد دستگاه انتخاب می شود تا بتواند میزان هوای مشخصی را با فشار مناسب از روی کویل آب گرم عبور دهد. اتصال موتور به پروانه نیز بصورت کوبل مستقیم می باشد. موتور یونیت هیتر نیز از نوع تک فاز یا سه فاز بوده که متناسب با پره ها در توان مشخصی انتخاب می گردد.
    3-کویل گرمایی یا کوئل حرارتی یونیت هیتر ها که با توجه به نوع سیال در جریان که آب داغ ، روغن داغ یا بخار می تواند باشد یکی دیگر از اجزای یونیت هیتر می باشد که در ساخت آن از متریال لوله مسی، لوله مانیسمان و لوله استیل استفاده می شود. در ضمن جهت انتقال حرارت بهتر لوله ها توسط فین های آلومینیم پوشانده می شوند. بطور معمول در یونیت هیتر بخار از کویل مانیسمان با فین اسپیرال استفاده می شود تا تحمل فشار بخار را داشته باشد و در یونیت هیتر با کویل آب گرم از لوله مسی با فین تخت با ترکم 12 فین در اینچ استفاده می شود.
    4-دریچه خروجی هوا یا دمپر خروجی هوا که قابل تنظیم بوده و موجب هدایت هوای گرم خروجی به محل مورد نظر می شود. جنس دمپرها نیز از ورق فولادی با پوشش رنگ پودری الکترواستاتیک می باشد.
    5-اتصالات و کلکتور ها از نوع لوله های بدون درز آهنی و سردنده که برای ورود خروج سیال گرم به درون کویل تعبیه می شوند و در سایزهای 1 تا 2 اینج می باشند.
    6-ساپورت دیواری ، قلاب سقفی و ... که جزو آپشن های دستگاه بوده و بصورت سفارشی تهیه میگردد.

    موارد مهم در زمان انتخاب یونیت هیتر:

    این تجهیز از طریق اتصال کویل دستگاه به سیستم لوله کشی بخار یا آب داغ کار می کند که در واقع از طریق موتور خانه مرکزی و تجهیزاتی مانند دیگ آب گرم یا بویلر تغذیه می شود. پس باید دقت نمایید که برای تامین آب گرم یا بخار منابع کافی را در اختیار داشته باشید. پس اولین نکته قبل از خرید یونیت هیتر آبگرم و بخار تصمیم در مورد نوع تامین سیال گرم کننده می باشد که باید توسط کارفرما انتخاب شود که با توجه به شرایط کارگاهی و منطقه جغرافیای می تواند از دیگ آب گرم یا دیگ بخار برای تامین منابع گرمایشی استفاده نمایید. چند مورد دیگر که در زمان انتخاب یونیت هیتر باید به آن توجه نمایید را در ادامه ذکر خواهیم نمود.
    1-با توجه به موقعیت نصب یونیت هیتر باید دستگاه مناسبی را از نوع دیواری ، سقفی یا ایستاده انتخاب نمایید.
    2-بطور استاندارد و پیش فرض یونیت هیتر آب گرم برای تامین گرمایش مورد استفاده قرار می گیرد و نباید به فکر استفاده دو منظوره یعنی سرمایش و گرمایش باشیم . زیرا در این صورت کویل تعبیه شده برای گرم کردن محیط راندمان خوبی برای سرمایش نخواهد داشت و البته عمر مفید دستگاه در حالت گرم وسرد کاهش می یابد.
    3-مسیر لوله کشی و سیستم پایپینگ برای انتقال سیال گرم به یونیت هیتر باید توسط لوله کشی با قطر و جنس متناسب با دبی و فشار کاری باشد تا بهترین راندمان را داشته باشیم.
    4-متناسب با نوع کاربری و میزان گرمای که مورد نیاز است ظرفیت و تعداد یونیت هیتر ها را انتخاب کنید.
    5-معمولا انتخاب تعداد بیشتر یونیت هیتر ها با ظرفیت پایین تر به شما قابلیت کنترل  بهتری را می دهد. پس در صورت امکان از انتخاب تعداد کم یونیت هیتر با ابعاد و ظرفیت بالا خوداری نمایید چون کنترل کمتری خواهید داشت و البته دستگاههای بزرگ صدای زیادی را نیز تولید می کنند. که می تواند آزار دهنده باشد.
    6-با توجه به شرایط موجود تک فاز یا سه فاز بودن موتور فن را در زمان سفارش به تولید کننده اطلاع دهید. همچنین برای کنترل صدای یونیت هیتر و کم کردن دسیبل صدای فن هیتر می توانید از فن های دور پایین یعنی 900دور استفاده کنید. 
    7-حتما در کاربری های که از بخار داغ درون کویل یونیت هیتر برای گرمایش استفاده می شود دقت نمایید که کویل یونیت هیتر حرارتی از لوه مانیسمان ساخته شده باشد.
    8-معمولا مشورت با بخش فنی  و گرفتن راه کارهای مناسب از تولید کننده می تواند در انتخاب شما تاثیر گذار و مفید باشد پس حتما قبل از خرید با بخش فنی شرکت آذین تهویه ارتباط داشته باشید.

    در مورد یک سیستم گرمایشی و سرمایشی دیگر بیشتر بخوانید :((( داکت اسپلیت )))

    کاربرد یونیت هیتر :

    در بسیاری از مناطق سرد سیر و معتدل گرم کردن محیط های بزرگ ، کارگاههای تولیدی و سالن های مرتفع یکی از دغدغه های مدیران می باشد. در همین خصوص دستگاه یونیت هیتر می تواند بهترین پیشنهاد برای این منظور باشد.
    در ضمن بسیاری از ساختمانهای صنعتی و سالن های بزرگ ترجیح می دهند گرمایش خود را از یک مدار لوله آب گرم یا بخارات موجود در سیستم تامین نمایند. در جایی که منبع گرما به این شکل در دسترس است ، استفاده از بخاری های واحد یا همان یونیت هیترکه از آب داغ یا بخارتغذیه می شوند ، به طور قطع مقرون به صرفه ترین روش برای گرم کردن فضای اتاق و ساختمان می باشد.چون در این حالت شما می توانید از آب گرم یا بخار موجود که درچرخه سیستم تاسیساتی وجود دارد بهترین بهره را ببرید و کمترین هزینه را داشته باشید.
    البته باید دقت داشته باشید که با توجه به ظاهر و میزان صدای که یونیت هیتر صنعتی تولید می کند امکان استفاده از این دستگاه در هر مکانی نیست و بیشتر در مکانهای که صدای کم و زیبای مطرح نباشد می توان از یونیت هیتر استفاده نمود.

    البته در سالهای اخیر مشکلات قدیمی یونیت هیتر از قبیل صدای زیاد و عدم زیبایی مرتفع شده و همانطور که در تصاویر موجود در سایت مشاهده می نمایید می توان با رنگ آمیزی زیبا و استفاده از فن های مرغوب با دوره پایین این موارد را رفع نمود و از دستگاه یونیت هیتر در خیلی از مکانها استفاده نمود.

    مزایا و معایب یونیت هیتر چیست ؟

    مزایای یونیت هیتر عبارتند از : قیمت مناسب ، نصب و راه اندازی آسان ، راندمان بالا و گرمای یکنواخت ، پرتاب باد زیاد ، مناسب برای شرایط کارگاهی  وصنعتی ، قابلیت استفاده بصورت دیواری ، سقفی  زمینی، قابلیت تولید در ظرفیت مختلف و قابلیت استفاده با سیال آب ، بخار و روغن داغ.
    معایب یونیت هیتر عبارتند از : صدای زیاد فن دمنده ، نیاز به لوله کشی رفت و برگشت ، نیاز به رسوب زدایی دوره ای 

    یونیت هیتر در چه ابعاد و ظرفیت های تولید می شود؟

    دستگاه یونیت هیتر همانطور که عنوان شد به صورت معمول با سیال گرم شونده بخار و آب داغ کار می کند که هر کدام از آنها راندمانی متفاوت دارند.
    یونیت هیتر آب گرم در ظرفیت های 54000 بی تی یو ( 54000BTU/hr)تا260.000 بی تی یو(260000BTU/hr) تولید می شودکه دارای کوئل مسی می باشند و ابعاد این نوع از یونیت هیتر های آب گرم از سایز 50*50*35 سانتی متر تا 85*85*35 سانتی متر می باشد.
    یونیت هیتر بخار نیز در ظرفیت های 74000 بی تی یو (74000BTU/hr )تا450.000بی تی یو( 450000BTU/hr ) تولید می شود که دارای کویل مانیسمان با فین اسپیرال می باشد. یونیت هیتر بخار نیز در سایزهای مشابه هیتر آب گرم تولید می گردد.
    حجم هوادهی و میزان گرمای خروجی نیز با هم ارتباط مستقیم دارند و با توجه به سرعت گردش پروانه که 900یا 1400 دور است می توان  در حدود 1300تا 2800 فوت مکعب در دقیقه حجم هوادهی را در دستگاههای مختلف unit heater دیواری و سقفی در نظر گرفت.

    آشنایی با انواع یونیت هیتر:

    دستگاه یونیت هیتر را از چند منظر می توان طبقه بندی کرد که در ذیل به آن اشاره می نماییم
    1-از لحاظ نوع انرژی مصرفی : در این طبقه بندی انواع یونیت هیتر ها به انواع بخار، آب گرم، روغن داغ و الکتریکی تقسیم می شوند.
    2-از لحاظ نوع فن یا پروانه : با توجه به نوع فن بکار رفته در یونیت هیتر می توان این دستگاه را به دو نوع تقسیم نمود یونیت هیتر با فن آکسیال و هیتر با فن سانتریفیوژ( گریز از مرکز).
    3-به لحاظ محل نصب : یونیت هیتر ها با توجه به موقعیت قرار گیری و محل نصب به سه صورت یونیت هیتر سقفی و یونیت هیتر دیواری و یونیت هیتر زمینی تقسیم می شوند. در هر کدام از این حالت ها هوای خروجی بشکل مختلفی خارج می شود که یا بصورت افقی و یا عمودی است . البته می توان از طریق دمپرهای نصب شده در دهنه خروجی یونیت هیتر زاویه خروج هوا را تا حدودی تنظیم نمود.


    4-از نظر قرار گیره فن هوارسان : با توجه به محل قرار گیری فن در ساختار یونیت هیتر، می توان این دستگاه را به دو صورت دمنده و مکنده دسته بندی کرد. که در نوع مکنده هوا از روی کویل مکش و شود و در نوع دمنده، فن هوا را بر روی کویل هیتر می دمد. 
    معمولا از فن سانتریفیوز برای یونیت هیتر های زمینی که باید به سیستم کانال نصب شوند استفاده می شود در ضمن امکان استفاده از فن سانترفیوژ به صورت مکش و دمشی می باشد و در هر دوحالت دستگاه راندمان خوبی خواهد داشت. اما از فن اکسیال بطور معمول در حالت دمشی استفاده می شود، که فن پشت کویل قرار می گیرد و هوای آزاد را مکش کرده و بر روی کویل یونیت هیتر می دمد و موجب تولید هوای گرم می شود.

    قیمت یونیت هیتر در بازار:

    همانطور که عنوان شد از این دستگاه برای گرم کردن خیلی از مکانهای بزرگ و سالن های تولید استفاده می شود. پس اطلاع از قیمت یونیت هیتر در بازار و آگاهی از عواملی که در امر قیمت گذاری  نقش دارند می تواند به ما در انتخاب و خرید یونیت هیتر با قیمت و کیفیت مناسب کمک نماید. درکل نوع متریال بکار رفته در ساخت بدنه ، ضخامت ورق کابین ، نوع فن یونیت هیتر و ظرفیت یونیت هیتر اولین موارد در تعین قیمت دستگاه می باشد. ولی در ادامه به موارد جزئی تر در مورد علت اختلاف قیمت انواع یونیت هیتر خواهیم پرداخت .
    قیمت یونیت هیتر آب گرم : در بین انواع هیتر ها این نمونه از قیمت پایین تری برخوردار است و علت آن نوع کویل مورد استفاده در unit heater آبگرم می باشد. کویل این دستگاه از لوله های مسی در سایزهای 3/8 و 5/8 با ضخامت 0.63 میلیمتر می باشد که با فین آلومینیم پوشش داده می شود.
    قیمت یونیت هیتر بخار : این دستگاه به علت استفاده از بخار در فشارهای بالاتر نسبت به یونیت هیتر آبگرم از ساختار قوی تری در بخش کویل برخوردار می باشد. بخار به طور کلی در دو حالت فشار پایین و سوپرهیت می باشد که با توجه به همین مسئله نوع جوش و انتخاب متریال لوله کویل متغیر می باشد. در یونیت هیتر بخار از لوله های مانیسمان از جنس کربن استیل یا استنلس استیل استفاده می شود که جهت تبادل حرارت بهتر پوشش فین اسپیرال بر روی آن صورت می گیرد . به علت تغییر در نوع کویل قیمت یونیت هیتر بخار بالاتر از نوع آب گرم می باشد.
    قیمت یونیت هیتر الکتریکی:  در این نوع از هیتر ها بجای سیال داغ از نیروی برق برای گرمایش استفاده می شود . همانطور که از نام دستگاه مشخص است بجای کویل از المنت الکتریکی در ساختار این دستگاه استفاده می گردد که راندمان نسبتا بالای نیز دارد. المنت های مورد استفاده در سه تیپ المنتU اسپیرال ، شاخه ای  و ضد آب می باشند. معمولا در المنت های اسپیرال از لوله های استیل 304 استفاده می شود که راندمان بالای دارند و مانع از اکسید شدن می شوند که همین امر موجب طول عمر طولانی تر و کیفیت بهتر دستگاه می شود. قیمت یونیت هیتر الکتریکی از دو نوع قبلی بالاتر است و در کاربری های خاصی مورد استفاده قرار می گیرد. 

    دلایل استفاده از یونیت هیتر چیست؟

    همانطور در بالا اشاره شد دستگاه یونیت هیتر کاربردهای زیادی دارد و در خیلی از مکانها قابل استفاده می باشد. حال چند مورد را که باعث تمایل بیشتر شما به استفاده از یونیت هیتر unit heater به عنوان یک وسیله گرمایشی می شود را عنوان می کنیم.
    1- قابلیت پرتاب باد تا فاصله زیاد
    2- سرعت و قدرت گرمایشی بسیار بالا
    3- ایجاد گرمایشی یک نواخت در کل فضا
    4- نصب آسان و اشغال فضای کم در نوع دیواری و سقفی
    5- قابلیت کنترل دور فن و میزان خروجی هوای گرم با استفاده از دیمر
    6- قابل تولید در دو نوع یونیت هیتر بخار و آبگرم ( کویل مسی و کویل مانیسمان)
    7- قابلیت نصب ترموستات برای کنترل بهتر دما
    8- هزینه کم در سرویس و نگهداری دوره ای
    9- ظاهر زیبا و همخوان با محیط نیز از دلایل انتخاب یونیت هیتر می باشد.
    10- استراکچکر محکم و طول عمر بالا

    تفاوت های یونیت هیتر آبگرم و هیتر بخار 

    این دو مدل یونیت هیتر که در ظاهر شبیه هم هستند تفاوتهای با هم دارند که چند مورد اصلی آن را در زیر عنوان می کنیم.

    اول : نوع و جنس کویل 
    کویلهای های یونیت هیتر بخار باید از مقاومت بالای در مقابل فشار بخار برخوردار باشند. به همین علت برای ساخت کویل بخار از لوله های بدون درز ( مانیسمان) رده 20 یا 40  ASTM-A-179  استفاده  می شود. فین مورد استفاده در لوله های کربن استیل از جنس آلومینیم و به صورت اسپیرال می باشد. راندمان این نوع کویل ها بسیار بالاست و طول عمر خوبی دارند. اما کویل یونیت هیتر آب گرم معمولا از لوله مسی 5.8 یا 3.8 با ضخامت 0.5 یا 0.7 ساخته می شود. فین مورد استفاده در کویل مسی از جنس آلومینیم و بصورت فین پلیت (Fin Plate) ، با تراکم 10 فین در هر اینچ می باشد.

    کویل یونیت هیتر بخار وآبگرم
    دوم: شکل سیال  درون کویل 
    شاید اصلی ترین تفاوت یونیت هیتر بخار و آب گرم همین مورد باشد. همان طور که از نام این تجهیزات مشخص است سیال در جریان یا آب گرم است که از طریق پکیج یا دیگ آب گرم موتور خانه تامین می شود. و یا بخار داغ که از طریق دیگ بخار موتور خانه به قسمت کویل هیتر منتقل می شود. هر مجموعه ای با توجه به نوع سیال موجود در موتور خانه می تواند یکی از این دو مدل را استفاده نمایید.
    البته به این نکته توجه داشته باشید که عملکرد درست یونیت هیتر بخار ارتباط مستقیم با میزان فشار بخار دارد. در ضمن در صورت استفاده از unit heater  بخار برای گرمایش محیط، حتما برای ایمنی بیشتر از شیر فشار شکن و شیر هوا گیری استفاده نمایید.
    سوم: محل ورودی و خروجی کویل
    در یونیت هیتر بخار لوله ورودی در قسمت بالا و خروجی بخار در قسمت پایین قرار داده می شود. ولی در یونیت هیتر آبگرم لوله ورودی آب داغ در پایین و خروجی آب در قسمت بالا می باشد.

    لیست قیمت یونیت هیتر :

    در ادامه لیست مشخصات ، بار حرارتی و قیمت یونیت هیتر را در جدولی برای شما فراهم نموده ایم . شما می توانید با توجه به شرایط موتور خانه و منبع گرمایشی ( دیگ آب گرم یا دیگ بخار ) یکی از انواع هیترهای آب گرم یا بخار را انتخاب نمایید. با توجه به ابعاد فضای سالن و نحوه توزیع گرما می توان تعداد مورد نظر از هر مدل از یونیت هیتر ها را انتخاب نمود. در شرایط آب هوای معتدل مانند تهران و کاربری سالن تولید یا انبار می توانید بابت هر متر مربع 450 بی تی یو برای محاسبه ظرفیت بار حرارتی کل در نظر بگیرید.

  • مشخصات ظاهری
    ابعاد
    استاندارد
    رنگ بدنه
    سفید
    جنس بدنه
    فولادی
    کشور سازنده
    ایران
    • مهندس صالحی
    • چهار شنبه 06 مهر 1401 - 14:07
    • 0
    • 0
    برای یک سالن تولید 550متری با ارتفاع سقف 4 متر چه نوع یونیت هیتری پیشنهاد میدهید. ما برای گرمایش دیگ آب گرم داریم که میخوایم از اون استفاده کنیم.شهرک صنعتی مامونیه هستیم
    • مدیر سایت
    • دوشنبه 18 مهر 1401 - 13:07
    • 0
    • 0

    سلام جناب صالحی عزیز

    با توجه به موقعیت جغرافیایی و اطلاعاتی که بصورت تلفنی به کارشناسان ما دادید تعداد 4 دستگاه یو نیت هیتر آب گرم با ظرفیت 120.000 بی تی یو  برای شما مناسبه.

    پیش فاکتور به همراه اطلاعات فنی برای شما ایمیل شده است.

    ارسال نظر
    نام:
    ایمیل:
    پیغام:
    کد مقابل را وارد کنید ...
محصولات مشابه