جدیدترین ها

عایق الاستومری

عایق الاستومری 

 عایق فوم الاستومری در حدود ۴۰ سال قبل به‌طورجدی وارد بازار شد و به‌صورت یک محصول تجاری در دسترس عموم قرار گرفت. در ابتدا برای قبول خواص عالی و عایق‌بندی مناسب این محصول مقاومت‌های وجود داشت؛ اما به‌مرور ثابت شد که عایق‌های الاستومری یکی از مناسب‌ترین و بادوام‌ترین عایق‌های برای کاربردهای تاسیساتی و تجهیزات برودتی و حرارتی است.
 در ساختار بسیاری از تجهیزات و دستگاه‌های برودتی و حرارتی عایق‌ها نقش مهمی را ایفا می‌کنند. دراین‌بین عایق الاستومری یکی از بهترین انتخاب‌ها است که می‌توان از آن برای هر دو منظور عایق حرارتی و عایق برودتی استفاده نمود. به علت ساختار عایق‌های الاستومری که از مواد پلیمری ساخته شده است در کنار عمر طولانی و حفظ گرما و سرما در مقابل رطوبت نیز پایداری بالای دارد و این هم یکی دیگر از مزایایی این عایق است.
 همچنین این نوع عایق‌ها نفوذپذیری قوی در برابر بخار دارد که برای جلوگیری از انتقال رطوبت، کاهش ارتعاشات مکانیکی و امواج صدا، استفاده می‌شود.
 عایق الاستومری به دلیل خاصیت منحصربه‌فردی که دارد از لحاظ فیزیکی بسیار منعطف و مقاوم بوده. این نوع عایق‌ها در مقایسه با دیگر عایق‌های سنتی نظیر پشم‌شیشه و پلی ایزو خیلی کمتر دچار ترک و شکستگی می‌شوند.
 عایق الاستومری به شکل‌های مختلفی تولید و توزیع می‌گردد که عایق‌های رولی و عایق لوله ای مهم‌ترین آنها هستند که در بازار موجود هستند. در زمان خریدوفروش عایق الاستومری شاید این محصول را با نام‌های دیگری همچون عایق لوله، عایق مبرد، عایق تک‌سلولی، عایق صوتی، عایق فوم الاستومری و عایق مبرد نیز پیدا کنید.ولی این اسامی مختلف در قیمت عایق الاستومری نقشی ندارند و ضخامت، کیفیت و مشخصات عایق می‌تواند در تعیین قیمت انواع عایق فوم الاستومری تاثیرگذار باشد. در ادامه در بخش توضیحات تکمیلی اطلاعات بیشتری در مورد این محصول ذکر شده است.

مدلهای دیگر کالا:
۰ تومان
۰ تومان
  • توضیحات تکمیلی
  • مشخصات فنی
  • نظرات کاربران
  • عایق الاستومری چیست؟

     در تعریف عایق فوم الاستومری این طور می‌توان گفت که نوعی لاستیک فشرده است که بنا به نیاز می‌توان در اشکال مختلف به‌صورت تخت، رولی و... آن را تولید نمود. باتوجه‌به ضخامت و میزان فشردگی آن می‌توان میزان عایق پذیری آن را مشخص نمود. به جرات می‌توان گفت که عایق الاستومری یکی از بهترین و پرمصرف‌ترین عایق‌های حال حاضر در بازار است که قابلیت استفاده به‌منظور عایق حرارتی و برودتی و عایق صوتی را دارد. متریال اصلی که در ساخت این عایق‌ها استفاده می‌شود اتیلن و پروپن است که موجب انعطاف‌پذیری و مقاومت بالای آن می‌شود. سازگاری عایق‌های الاستومری سلول بسته با محیط‌زیست موجب شده که جایگزین مناسبی برای عایق‌های قدیمی مانند پشم‌شیشه و پشم سنگ در صنایع مختلف باشد.
     به دلیل ویژگی‌های خوبی که این نوع عایق دارد می‌توان انواع مختلفی از عایق‌های الاستومری را در صنایع مختلف، خودروسازی، پتروشیمی‌ها، سیستم‌های برودتی، باکس‌های دوجداره و... مشاهد کرد.
     مکانیزم و ساختار عایق الاستومریک به این صورت است که شبکه‌های بسیار ریزی در کنار هم قرار می‌گیرند که مابین آنها حجم اندکی هوا وجود دارد همین شکل ساختاری موجب عدم انتقال دما از لایه‌های عایق می‌شود در کنار دما عایق‌های الاستومری سلول بسته از عبور بخار و رطوبت نیز جلوگیری می‌کند.

    عایق الاستومری

     انواع عایق الاستومری

     ۱-عایق‌های پشت چسب‌دار

    نمونه‌ای از عایق‌های الاستومری که سهولت در نصب آن موجب شده برای خیلی از پوشش‌های صوتی و حرارتی از این مدل عایق استفاده شود. باتوجه‌به معایب عایق‌های سنتی نظیر مشکلات پوستی و تنفسی و زمان بر بودن نصب آنها و هزینه بالا به‌مرور عایق الاستومری پشت چسب‌دار جایگزین عایق‌های قدیمی شد. استفاده از عایق پشت چسب‌دار موجب کاهش هزینه عایق‌کاری و سرعت بیشتر در کار اجرایی شد.

     ۲-عایق پروتکت بلک

    علت نام‌گذاری این مدل عایق‌ها به علت نوع روکش آن است که به‌وسیله پروتکت بلک انجام شده است. این تیپ از عایق‌ها مقاومت بالای در برابر رطوبت، آب و آلودگی محیطی دارند به همین علت برای مکان‌های که در آن آلودگی زیاد همراه با رطوبت وجود داشته باشد بسیار مناسب هستند.

     ۳-عایق الاستومری لوله‌ای

    همان‌طور که از نام این مدل عایق مشخص است ظاهری لوله شکل دارد و برای همین منظور نیز مورداستفاده قرار می‌گیرد. عایق‌های لوله‌ای در دو مدل چسب‌دار و ساده عرضه می‌شوند که باتوجه‌به سایزهای مختلف لوله تولید می‌شوند در انواع کاربردهای تاسیساتی و تجهیزات برودتی و حرارتی مورداستفاده قرار می‌گیرند.

     ۴-عایق رولی یا ورقه‌ای

    این مدل از عایق‌های الاستومری نیز به‌صورت صفحات تخت برش خورده یا به‌صورت رول شده عرضه می‌شود. عایق‌های رولی در ابعاد مختلف و ضخامت‌های متنوعی عرضه می‌گردد. عایق الاستومری رولی سلول بسته جایگزین بسیاری مناسبی برای پشم‌شیشه و نظیر آن است که قابلیت استفاده در مکان‌های باز و محیط‌های بسته را دارد. این مدل عایق‌ها نیز در دو مدل چسب‌دار و ساده عرضه می‌شوند.

    عایق شانه تخم مرغی صوتی

     انواع عایق الاستومری رولی

     عایق‌های رولی به‌طورکلی به دو صورت چسبدار و ساده تقسیم می‌شوند و لی می‌توان این نوع عایق‌ها را از نظر شکل ظاهری و نوع روکش نیز دسته‌بندی نمود که در زیر آمده است.
     ۱-عایق رولی ساده: اولین و ساده‌ترین نوع عایق‌های الاستومری رولی تیپ ساده این محصول می‌باشد که بدون چسب و سطحی صاف عرضه می‌شود. عایق رولی ساده مقاومت بالای در برابر رطوبت، رشد باکتری‌ها، نفوذ گرد وغبار و مواد شیمیایی دارد. جهت نصب عایق الاستومری ساده از چسب‌های مخصوص استفاده می‌شود و در پایان برای پوشش درزهای آن از درزگیر مخصوص عایق بندی استفاده می‌گردد.
     2-عایق رولی پشت چسب‌دار: در واقع این نوع از عایق همان متریال و ساختار عایق‌های رولی ساده را دارند با این تفاوت که در یک طرف عایق الاستومری پشت چسبدار یک‌لایه چسبی کار شده است که سرعت اجرا و نوع کار با آن را بسیار ساده می‌کند. زمانی که از عایق چسب‌دار استفاده می‌کنید دیگر نیازی به استفاده از چسب ندارید و به‌راحتی می‌توان با باز کردن روکش مخصوص چسب، عایق را به سطح موردنظر چسباند. لازم به ذکر است قیمت عایق الاستومری پشت چسب‌دار از عایق‌های ساده بیشتر است.
     ۳- عایق‌های رولی روکش‌دار: معمولاً در محیط‌های بیرونی به دلیل شرایط جوی استفاده از عایق الاستومری روکش‌دار پیشنهاد می‌شود. در محیط‌های داخلی استفاده از عایق‌های بدون روکش موردی ندارد؛ ولی برای محیط‌های باز و بخصوص پشت‌بام باید از عایق رولی روکش‌دار استفاده نمود تا در اثر نور خورشید و سرما و گرما دچار خرابی زودرس نشوند. روکش مورداستفاده در این عایق‌ها معمولاً از جنس آلومینیم است. به همین دلیل گاهی به آن عایق رولی روکش‌دار آلومینیمی نیز گفته می‌شود. لازم به ذکر است که عایق‌های رولی روکش‌دار به‌صورت پشت چسب‌دار و ساده قابل‌تولید و عرضه هستند.
     ۴-عایق الاستومری رولی شانه تخم‌مرغی: معمولاً برای واپایش صدا و ساخت اتاقک‌های سایلنت از انواع عایق در جداره داخلی و میانی استفاده می‌شود یکی از بهترین عایق‌های صوتی، عایق شانه تخم‌مرغی الاستومری است. این نوع عایق‌های رولی باتوجه‌به ساختار سلول بسته و سطح متخلخل میزان زیادی از صدا را به خود جذب می‌کنند و مانع از خروج صدا از محیط موردنظر می‌شوند. عایق‌های رولی شانه تخم‌مرغی ساده و موجدار به دو صورت چسب‌دار و بدون چسب تولید و عرضه می‌شوند این مدل از عایق‌های رولی نیز به‌خاطر نوع متریال بکار رفته در ساخت آن مقاومت خوبی در برابر رطوبت، حرارت، خوردگی شیمیایی و... دارد.

    عایق رولی فویل دار

     انواع عایق الاستومری لوله‌ای 

     همانند عایق‌های رولی این نوع عایق‌های نیز در چند نوع مختلف با مشخصات خاصی تولید می‌شوند که در ادامه عنوان خواهیم کرد.
     ۱- عایق لوله‌ای ساده: در واقع ساده‌ترین نوع عایق لوله که قیمت مناسبی دارد و در ضخامت‌ها و قطرهای متنوعی تولید می‌شود همین تیپ عایق الاستومری ساده است. در بسیاری از پروژه‌های مسکونی، تجاری، صنعتی برای جلوگیری از هدررفت انرژی و محافظت بهتر از تاسیسات از این مدل عایق لوله‌ای استفاده می‌شود. استفاده از عایق‌های الاستومری لوله‌ای ساده در محیط‌های سرپوشیده و داخل ساختمان بیشتر توصیه می‌شود.
     ۲-عایق لوله‌ای با روکش آلومینیم: معمولاً برای استفاده از عایق لوله‌های در محیط‌های بیرونی پیشنهاد می‌شود عایق روکش‌دار انتخاب شود تا مقاومت لازم را در برابر عوامل محیطی از قبیل تغییرات دمای و عوامل فرسایشی را داشته باشد. روکش مورداستفاده در عایق‌های لوله‌ای روکش‌دار از جنس ورق آلومینیم است که در ضخامتی مختلفی مانند ۲۷۰-۲۲۰-۱۷۰-۱۳۰ میکرون می‌تواند باشد. ضخامت فویل و پوشش آلومینیومی عایق‌های الاستومری لوله‌ای به تغییرات آب‌وهوایی منطقه و ضریب فرسایش محیط بستگی دارد، هر چقدر ضریب بالاتر باشد ضخامت این فویل نیز بیشتر است. در واقع برای مناطق صنعتی مانند پالایشگاه‌ها و کارخانه‌های باید از روکش‌های ضخیم استفاده نمود.
     یک نمونه دیگر از عایق‌های لوله‌ای روکش‌دار تیپ روکش آلومینیم مسلح است که برای مکان‌های که نیاز به روکش‌های مقاوم‌تری باشد از این مدل عایق لوله‌ای روکش‌دار استفاده می‌کنند. این عایق‌ها در مقابل آسیب‌های فیزیکی و فشارهای خارجی از مقاومت بیشتری برخوردار هستند. در این نوع از عایق‌های لوله‌ای از فویل آلومینیم ندار برای روکش استفاده می‌شود که ضخامت آن از ۱۷۰ میکرون به بالا است.

    عایق لوله ای روکشدار

    مزایای عایق الاستومری لوله‌ای و رولی

    این عایق‌ها انعطاف‌پذیری بالایی دارند.

    به دلیل وزن کم عایق‌های الاستومری حمل‌ونقل آن راحت است.

    به دلیل ساختار سلول بسته و متریال مورداستفاده در ساخت ضریب انتقال حرارتی بسیار کمی دارد.

    استفاده از عایق‌های الاستومری باعث کاهش هزینه‌های و جلوگیری از اتلاف انرژی می‌شود.

    نصب آسان و کارایی بالای این نوع عایق‌ها هزینه اجرایی را کاهش می‌دهد.

    عمر بالا و سازگاری با محیط‌زیست و همچنین تنوع بالا در ابعاد و اشکال مختلف از مزایای عایق های الاستومری سلول بسته است.

    مقاومت بالای عایق‌های الاستومریک در برابر نفوذ رطوبت، بخارات، روغن، مواد شیمیایی، خوردگی و رشد کپک نیز از مزایای اصلی این محصول است.

  • مشخصات ظاهری
    ابعاد
    استاندارد
    رنگ بدنه
    خاکستری
    جنس بدنه
    فایبر گلاس (الیاف ترکیبی)
    کشور سازنده
    ایران
  • ارسال نظر
    نام:
    ایمیل:
    پیغام:
    کد مقابل را وارد کنید ...